Hier vind je het complete recept van het nagerecht perziken op muskaatsiroop.

Het nagerecht perziken op muskaatsiroop komt uit aflevering 9 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met Amerikaanse rivierkreeft uit Amsterdam.

ingrediƫnten

  • 1 kilo (witte) perziken (of abrikozen, nectarines, pruimen!)
  • 1 fles muskaatwijn (750 ml)
  • 250 gram suiker of minder naar smaak
  • een paar takjes tijm
  • 2-4 blaadjes laurier

aan de slag

Breng een pan met ruim water aan de kook. Maak met een scherp mesje een klein kruisje boven in de perziken en houd ze 2 tot 3 minuten tegen de kook aan, tot u ziet dat de velletjes net loskomen. Schep de perziken voorzichtig met een schuimspaan uit het hete water en pel onder koud en zachtjes stromend water de velletjes eraf. Wees voorzichtig, want vers steenfruit is delicaat.

Breng intussen de witte wijn met de suiker en de kruiden zachtjes aan de kook. Laat op zacht vuur 5 minuten koken en draai dan het vuur uit. Giet de siroop in een grote schaal en voeg de gepelde perziken eraan toe. Laat alles afkoelen. U kunt de perziken onder de siroop in de koelkast wel enkele dagen bewaren, dus maak gelijk lekker veel.

Lekker om zo te eten, met de champagnemousse van hierboven maar ook met ijs of kwark.

Perziken op muskaatsiroop met tijm en laurier

Aflevering 9: Amerikaanse rivierkreeft uit Amsterdam