De mars naar maart

De mars naar maart

Het is campagnetijd! De lange mars naar 15 maart is ingezet. In navolging van de Presidential Podcast – over de Amerikaanse presidentsverkiezingen – richt Chris Kijne de blik nu op eigen land. Samen met Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing word je van nu af aan begeleid naar de stembus. In eerste instantie tweewekelijks, maar als de spanning oploopt, voeren wij ook de frequentie op. En er mag vooral ook gelachen worden…

De mars naar maart is om de dinsdag hier te luisteren.

aflevering 3, De tijdgeest tegen het koopkrachtplaatje

De jongste peilingwijzer, van 20 december, zet de PVV met tussen de 31 en 37 zetels ruim aan kop. Vanwaar die toch opvallende stijging? Het Oekraine-ding? En biedt dat ook perspectieven voor de Oekraine-boys die alledrie een eigen lijst begonnen? En waarom profiteren noch de PvdA en de licht wegzakkende VVD van het economisch herstel? Tekent zich al Nieuw Leiderschap af op links? Vragen genoeg voor een volgende etappe in de Mars naar Maart. Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing en VPRO-presentator Chris Kijne zoeken antwoorden.

abonneer je hier op De mars naar maart

Chris Kijne

Chris Kijne (Bussum, 1953) is journalist en programmamaker bij de VPRO. Hij begon begin jaren ’80 als schrijvend journalist maar verlegde als snel zijn werkterrein naar de radio. Tot 2008 was hij vaste presentator van de grote nieuwsprogramma’s van de VPRO op Radio 1, tegenwoordig presenteert hij VPRO’s buitenlandprogramma Bureau Buitenland en Met Het Oog Op Morgen voor de NOS. Daarnaast is hij redacteur en moderator bij Tegenlicht en maakt hij interviews voor NPOCultura.

Sheila Sitalsing

Sheila Sitalsing (Paramaribo, 1968) groeide op Curacao. Ze werkte voor achtereenvolgens het Rotterdams Dagblad, Elsevier en de Volkskrant als onder meer correspondent Europese Unie in Brussel en politiek redacteur in Den Haag. Tegenwoordig is ze freelancejournalist voor onder meer Opzij, Buitenhof en Met het Oog op Morgen, en heeft ze een column in de Volkskrant over politiek en economie. Voor die columns won ze in 2013 de Heldringprijs. In september 2016 verscheen van haar hand Mark, portret van een premier.

Afleveringen