het einde van VPRO Boeken

VPRO Boeken stopt per januari en dat is voor veel mensen een teleurstelling. Dat blijkt uit reacties van kijkers, van VPRO-leden en van schrijvers en uitgevers. Die steun voor het programma is een mooi compliment voor de makers, die jarenlang met veel liefde een programma van hoge kwaliteit hebben gemaakt.

Wim Brands stond aan de wieg van het programma en was 12 jaar als eindredacteur en presentator de drijvende kracht achter VPRO Boeken. Het blijft een enorm gemis dat hij er niet meer is. Eindredacteur Katja de Bruin, producer Ymke Kreiken en de presentatoren Carolina lo Galbo, Tjitske Mussche en Jeroen van Kan hebben met enorme inzet en toewijding de afgelopen seizoenen van VPRO Boeken gemaakt. Dankzij hen wist het boekenprogramma iedere week weer zo’n 100.000 kijkers te interesseren. 

We begrijpen dat trouwe kijkers en auteurs het jammer vinden dat VPRO Boeken stopt. Voor veel boekenliefhebbers is de zondagochtend al geruime tijd een vaste stek, waar nieuw werk van bekende en onbekende schrijvers besproken wordt. 

boeken & vpro

De VPRO blijft ruime aandacht besteden aan boeken in de VPRO Gids, op de radio in Nooit Meer Slapen en OVT en op het YouTube-kanaal VPRO Poëzie. We blijven schrijvers en dichters interviewen en literatuur onder de aandacht brengen. Wekelijks in onze programma’s en op internet. En we blijven altijd ijveren voor meer.

Daarnaast wilden de VPRO en de NPO niet stoppen op de zondagochtend zonder een nieuw programma over kunst en cultuur. Vanaf zaterdag 11 januari presenteert de VPRO een nieuw, breed cultuurprogramma waarin óók aandacht zal zijn voor literatuur: MondoDit programma met Nadia Moussaid zal wekelijks te zien zijn op NPO 2, om 22.00 uur.

Lees hier meer over Mondo →​​​​​​​

DichterBij

DichterBij is een serie over eigentijdse Vlaamse en Nederlandse dichters, met elke zaterdag een nieuwe video. Al deze dichters zijn genomineerd voor De Grote Poëzieprijs. De filmpjes zijn bonbonnetjes met twee heerlijke smaken: een gedicht en een schets uit het dagelijks leven van de dichter. Smul ze!

VPRO Poëzie op YouTube
Abonneer je op het YouTube-kanaal van VPRO Poëzie om geen enkele video te missen.

programma's

nieuwste boekenprogramma's meer