Thomas Heerma van Voss (Amsterdam, 13 juni 1990) is een Nederlandse schrijver. In 2009 verscheen zijn debuut 'De Allestafel'. Hierna volgden 'Stern' en 'De derde persoon'. Zowel de Volkskrant, het NRC Handelsblad en collega A.F.Th. van der Heijden noemden hem 'een van de grootste literaire talenten'.

gastschrijver

In juli was Heerma van Voss gastschrijver voor Nooit meer slapen. Elke dag schreef hij een verhaal over een voor hem actueel thema en droeg het voor.

heerma van voss

Thomas Heerma van Voss komt uit een schrijversgezin. In 2014 verscheen de documentaire Privéterrein, over de verhouding tussen privé en publiek in het gezin Heerma van Voss. De VPRO Gids vroeg de familie om te reflecteren op de film en op het schrijversschap.

de derde persoon

De redactie van de VPRO Gids tipte in 2015 enkele favoriete korte verhalen. Voor Anton de Goede was dit De derde persoon van Heerma van Voss.

Stern

In 2013 verscheen de roman Stern. In het radioprogramma De Avonden vertelt Thomas Heerma van Voss over zijn roman, die gaat over een basisschoolleraar die plots op straat komt te staan. Ook gaat Anton de Goede in op het 'Heerma van Voss-gen'.

'voor mr. pointl'

Thomas Heerma van Voss is een groot bewonderaar van Frans Pointl. Na een oproep van VPRO Boeken om Pointl een doosje boeken cadeau te doen, gaf Heerma van Voss hem twee van zijn werken: 'voor mr. Pointl, wiens werk ik met veel genoegen las en lees.'