de jury van de Bob den Uyl Prijs 2018

Op 17 juni wordt de winnaar van de Bob den Uyl Prijs bekend gemaakt. Op 24 juni is de winnaar te gast bij Jeroen van Kan in VPRO Boeken. Dit jaar bestaat de jury uit de volgende leden:

Hugo Blom

Hugo Blom is hoofdredacteur van de VPRO Gids. In 2015 kwam zijn romandebuut Een kleine moeite uit. Ook recenseert hij boeken voor de Volkskrant.

Nell Westerlaken

Nell Westerlaken is al meer dan twintig jaar redacteur bij de Volkskrant. Eerst als chef van het reiskatern Traject, daarna als redacteur bij Volkskrant Magazine. Ze schreef onder meer de reisboeken De oude kleren van de keizer en Het Paviljoen van meneer Mofid, over haar reizen door Palestijnse gebieden.

Roman Helinski

Roman Helinski is schrijver, journalist en reiziger. Hij debuteerde in 2014 met Bloemkool uit Tsjernobyl. Eind 2017 verscheen zijn roman De wafelfabriek. Hij geeft een cursus 'literaire reisverhalen schrijven'.

Mathijs Deen

Mathijs Deen is journalist, schrijver en radiomaker bij de VPRO. Hij schreef onder andere Brutus heeft honger en De Wadden, waarin hij de geschiedenis van onze Waddeneilanden vertelt. Recent verscheen zijn nieuwe reisboek Over oude wegen.
 

 

Alexander Reeuwijk

Alexander Reeuwijk publiceerde een aantal reisboeken, waaronder Achter de sluier het land en Reizen door Iran, treedt veelvuldig op als moderator en heeft een bijzondere belangstelling voor natuurhistorie en oude reisliteratuur. Op dit moment werkt hij aan een boek over India, dat later dit jaar zal verschijnen.