Verenigde Staten 1990. Horror van Gérard Kikoïne. Met o.a. Robert Vaughn, Donald Pleasence, Karen Witter, John Carradine en Ginger Allen.

VPRO Cinema

De Ravencroft Reform School is een gesloten inrichting, waar minderjarige meisjes een opleiding krijgen om weer op het rechte pad te geraken. De nieuwe levenslustige, biologielerares Janet (Witter) stelt vast dat er vreemde dingen gebeuren: er verdwijnen leerlingen, ze hoort achter wanden van het gebouw enge geluiden en heeft `nachtmerries`, waarin ze ziet dat jonge maagden levend worden begraven. Als ze dit meldt aan schooldirecteur Gary (Vaughn), krijgt ze nul op het request. Psycholoog Dr. Schaeffer (Pleasence) wil haar evenmin geloven - en met reden. Ze moet ze er dus zelf op uit. Duister filmpje, losjes ge[KA3]inspireerd op verhalen van Edgar Allan Poe overgoten met een saus van seks, bloed en geweld. Carradine`s laatste film (hij overleed in 1988 - geen eervol afscheid na een lange carrière van 52 speelfilms, en totaal 327 rollen, inclusief tv-series, korte films enz. Posthuum 'deed' hij nog 'mee' in twee films, die na zijn overlijden uitkwamen. Het scenario is van Jake Clesi en Stuart Lee. Het camerawerk is van Gerard Loubeau, die in Zuid- Afrika filmde. Ook bekend als EDGAR ALLEN POE'S BURIED ALIVE.

credits

Regie:
Gérard Kikoïne
Cast:
Robert Vaughn, Donald Pleasence, Karen Witter, John Carradine, Ginger Allen, Nia Long, Bill Butler, Janine Denison, Arnold Vosloo
Scenario:
Jake Clesi
Productie:
Harry Alan Towers
Camera:
Gérard Loubeau
Muziek:
Frédéric Talgorn
Montage:
Gilbert Kikoïne
Schrijver:
Edgar Allan Poe
Jaar:
1990
Genres:
Horror, Thriller, Erotiek, Drama
Trefwoorden:
Seksfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Buried Alive (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken