La deuda interna

1987, Miguel Pareira, 98 minuten

Verenigd Koninkrijk/Argentinië 1987. Drama van Miguel Pareira en Miguel Pereira. Met o.a. Juan José Camero, Gonzalo Morales, René Olaguivel, Guillermo Delgado en Don Leopoldo Aban.

VPRO Cinema

Naar een waar gebeurd verhaal over een Argentijns jochie, dat bij z`n grootmoeder woont, omdat zijn moeder bij de geboorte is overleden en zijn vader - op zoek was naar werk - het dorpje verlaten heeft zonder ooit te zijn teruggekeerd. Als zijn grootmoeder overlijdt, neemt de dorpsleraar hem onder zijn hoede en samen trachten zij de vader op te sporen. Na een lange speurtocht vermoeden zij tenslotte dat deze door zijn rol in het arbeidersverzet het slachtoffer van de dictatuur geworden is en voorgoed verdwenen. De leraar wordt overgeplaatst en de bijna volwassen jongen komt op eigen benen te staan en hij moet (weer wat later) in de Falkland-oorlog als matroos dienen op de noodlottige kruiser 'Belgrano'. Ramos die in werkelijkheid de leraar was, speelt de rol van de vader en Pereira schreef met Eduardo Leiva Muller het script gebaseerd op de ervaringen van Ramos. Een met verve gemaakte 'petit histoire' uit de zwarte bladzijde van de Argentijnse geschiedenis.

credits

Regie:
Miguel Pareira, Miguel Pereira
Cast:
Juan José Camero, Gonzalo Morales, René Olaguivel, Guillermo Delgado, Don Leopoldo Aban, Ana Maria Gonzales, Juana Daniela Caceres, Fortunato Ramos
Jaar:
1987
Alt. titels:
Deuda interna, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Politiek
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Argentinië


op televisie
0 uitzendingen

La deuda interna (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer