Les galapiats

1989, Pierre Gaspard-Huit, 216 minuten

België 1989. Familiefilm van Pierre Gaspard-Huit. Met o.a. Béatrice Marcillac, Philippe Normand, Marc Di Napoli, Jean-Louis Blum en François Mel.

VPRO Cinema

Een vakantiekolonie in de Belgische Ardennen. Duister en raadselachtig. Maar dat is voldoende voor een verhaal over zes jongens en een meisje die op stap gaan en allerlei bijzondere avonturen beleven. Deze Franse bioscoopfilm-regisseur, die geen ambities heeft maar een goed vakman en vaardig technicus is, weet hoe zijn jonge publiek te boeien. Soms doet het spel van de jonge acteurs, die in het werkelijke leven duidelijk niet naar de openbare school gaan, wat gemaakt aan. De camera was in handen van Patrick Peeters, die van de wilde en soms woeste landschappen van de streek prima gebruik weet te maken. Ook bekend als LE TRÉSOR DU CHÂTEAU SANS NOM.

credits

Regie:
Pierre Gaspard-Huit
Cast:
Béatrice Marcillac, Philippe Normand, Marc Di Napoli, Jean-Louis Blum, François Mel, Thierry Bourdon, Frédéric Nery, Paul Anrieu, Audrey Berindey, Paul Clairy, André Daufel, Raoul de Manez, Jean Heselmans, Frédéric Latin, Georges Lycan, Robert Lussac
Camera:
Patrick Peeters
Muziek:
Roger Mores
Jaar:
1989
Alt. titels:
Galapiats, Les, Trésor du château sans nom, Le
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
België


op televisie
0 uitzendingen

Les galapiats (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer