George's Island

1989, Paul Donovan, 89 minuten

Canada 1989. Familiefilm van Paul Donovan. Met o.a. Ian Bannen, Sheila McCarthy, Maury Chaykin, Nathaniel Moreau en Vicki Ridler.

VPRO Cinema

George (Moreau), een tien-jarige wees, woont bij zijn grootvader (Bannen), een oude invalide zeeman, die hem vele verhalen vertelt over zeerovers en geesten en over een verborgen schat op een naburig eiland. George`s lerares McCarthy is een gefrustreerde, oude vrijster die vindt dat hij verkeerd wordt opgevoed en ze doet er alles om hem bij opa Bannen weg te halen. Boeiend, en een plezierig, fantastisch verhaal met knappe speciale effecten. De volwassenen (lerares, pleegouders, een ambtenaar) worden weliswaar zeer karikaturaal voorgesteld, maar zijn bedoeld als een pleidooi tegen bekrompenheid en onverdraagzaamheid; ze brengen de vrolijke noot in deze vlotte film. Moreau als George en Bannen als grootvader spelen zeer goed. Scenario van regisseur Donovan en Maura O'Connell. Camera van Les Kriszan.

credits

Regie:
Paul Donovan
Cast:
Ian Bannen, Sheila McCarthy, Maury Chaykin, Nathaniel Moreau, Vicki Ridler, Brian Downey, Irene Hogan, Gary Reineke, Chas Lawther
Scenario:
Paul Donovan
Muziek:
Marty Simon
Jaar:
1989
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Canada


op televisie
0 uitzendingen

George's Island (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer