Konfrontation

1974, Rolf Lyssy, 110 minuten

Zwitserland 1974. Biografie van Rolf Lyssy. Met o.a. Peter Bollag, Gert Haucke, Marianne Kehlau, Hilde Ziegler en Wolfram Berger.

VPRO Cinema

Een joodse student medicijnen wijkt na 1933 van Frankfurt uit naar Bern en krijgt de Zwitserse nationaliteit. Alarmerende berichten uit Duitsland over nazisme en de opkomst van een nationaal-socialistische partij in Zwitserland zetten hem aan tot verzet en in 1936 schiet hij een partijleider neer. Hoewel hij tot 18 jaar wordt veroordeeld (en pas in 1945 gratie zal krijgen) is zijn daad aanleiding voor beperkende regeringsmaatregelen tegen het Zwitsers nazisme. Een sobere, maar inhoudelijk boeiende biografie van Peter Frankfurter (die nu in Israël leeft en in de epiloog zelf geïnterviewd wordt) betekent een kennismaking met een weinig bekend maar belangrijk stuk recente geschiedenis. Geen heroïsering of sentimentalisering, maar zo nu en dan wat al te droog.

credits

Regie:
Rolf Lyssy
Cast:
Peter Bollag, Gert Haucke, Marianne Kehlau, Hilde Ziegler, Wolfram Berger, Michael Ritterman, Klaus Knuth, Peter Arens, Max Knapp
Muziek:
Arthur Paul Huber
Jaar:
1974
Genres:
Biografie
Trefwoorden:
Politieke film
Landen:
Zwitserland


op televisie
0 uitzendingen

Konfrontation (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer