Verenigde Staten 1966. Avonturenfilm van Laslo Benedek. Met o.a. Robert Lansing, John Anderson, Lee Meriwether, Richard Erdman en Robin Mattson.

VPRO Cinema

Wetenschappelijk onderzoeker Lansing kan voorkomen dat vissers een walvis afmaken die weigert zijn gewonde metgezel te verlaten. Het dier sluit vriendschap met zijn redder, die alle kansen krijgt hem te bestuderen en te trainen. Knap gemaakte natuurfilm, geproduceerd door specialist Ivan Tors, die zowel jonge als oudere kijkers zal boeien. De film zit vol ontroerende momenten en de kunstjes van de walvis alleen al zijn de moeite waard. Het scenario van Arthur Weiss is een warm pleidooi tegen de ongenadige systematische uitroeiing van de walvis, een nog steeds zeer actueel thema. De beroemde onderwater-fotograaf Lamar Boren was niet alleen verantwoordelijk voor het camerawerk, maar stond ook aan de basis van het gehele project. Bijkomende fotografie werd verzorgd door Robert Young. Tom Glazer componeerde en zong de titelmelodie.

credits

Regie:
Laslo Benedek
Cast:
Robert Lansing, John Anderson, Lee Meriwether, Richard Erdman, Robin Mattson, Joe Higgins, Michael Shea, Clara Tarte, Edwin Rochelle
Muziek:
Tom Glazer, Samuel Matlovsky
Jaar:
1966
Alt. titels:
Namu my best Friend
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Avonturenfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Namu the Killer Whale (1966) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken