The Night The Bridge Fell Down

1979, Georg Fenady, 150 minuten

Verenigde Staten 1979. Drama van Georg Fenady. Met o.a. James MacArthur, Desi Arnaz Jr., Char Fontane, Richard Gilliland en Leslie Nielsen.

VPRO Cinema

Rampenfilm-producent Irwin Allen liet voor deze oninteressante film een heuse brug uit staal en beton nabouwen. Het betreft een simplistisch verhaaltje over acht mensen, w.o. de voortvluchtige bankrover Arnaz jr, zijn na[KA3]ieve vriendinnetje Fontane en een hun achtervolgende, gewonde, politieman Gilliland, die vastzitten op het gedeelte van de brug dat nog niet ingestort is (dat uiteraard verder dreigt af te brokkelen) en afgesneden zijn van het vasteland. De nare Arnaz neemt Fontane in gijzeling, die niet weet dat hij een boef is, maar denkt dat ze op weg zijn naar Acapulco om te trouwen. De afloop is zeer voorspelbaar. De film wordt altijd aangemerkt met het verkeerde premièrejaar, 1983, omdat hij vier jaar terecht op de plank bleef liggen. Wie de - tot 60m - ingekorte versie ziet, mist niets.

credits

Regie:
Georg Fenady
Cast:
James MacArthur, Desi Arnaz Jr., Char Fontane, Richard Gilliland, Leslie Nielsen, Eve Plumb, Barbara Rush, Gregory Sierra
Jaar:
1979
Alt. titels:
Night The Bridge Fell Down, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Rampenfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer