Frankrijk 1976. Drama van Charlotte Dubreuil. Met o.a. Arlette Bonnard, Jean-Pierre Moulin, Jean-Claude Jay, Roger Ibanez en Noëlle Fremont.

VPRO Cinema

Enige bijna-veertigers leven in een commune in de Provence, waar ze goede contacten met de dorpsbewoners hebben. Totdat de vrouw, die probleemloos haar gunsten en aandacht verdeelde tussen haar echtgenoot en een communistische onderwijzer, slaapt met een Spaanse gastarbeider. Alle tolerantie en ruimdenkendheid verdwijnt onmiddellijk. Eenmaal geconfronteerd met het failliet van de 1968-idealen kiest de vrouw voor een leven alléén met haar kinderen. Het zinnige doorbreken van het kaste-besef bij zogenaamd vooruitstrevende denkers en maatschappijhervormers wordt genuanceerd weergegeven en niet eenvoudigweg bespot. Vooral door Bonnard in de titelrol wordt er mooi gespeeld. Toch lijkt de regisseuse zich er niet echt van bewust te zijn hoe elitair haar keuze van personages wel is.

credits

Regie:
Charlotte Dubreuil
Cast:
Arlette Bonnard, Jean-Pierre Moulin, Jean-Claude Jay, Roger Ibanez, Noëlle Fremont, Abraham Goldblat, Geraldine Boyer, Alain Grestau
Muziek:
Janez Maticic
Jaar:
1976
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Politieke film, Sociaal drama, Satire
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Qu'est que tu veux Julie? (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken