Zweden 1972. Erotiek van Vilgot Sjöman. Met o.a. Börje Ahlstedt, Solveig Ternström, Frej Lindkvist, Jan-Olof Strandberg en Acke Carlsson.

VPRO Cinema

In plaats van een vroegere uitspraak dat seks doodzonde is, heeft een jong echtpaar het idee dat seks letterlijk dodelijk is. Na vijf jaar huwelijk met alleen masturbatie brengen nieuwsgierigheid en frustratie hen ertoe om het met eventueel dodelijk afloop toch maar te doen en ze merken, dat een stel dat ze in vergeefse hoop op een gezamenlijke zelfmoordactie hebben dronken gevoerd, de paring gezond overleeft. De bedoelde therapeutische humor in een pleidooi voor vrije seksbeleving komt ondanks de vitale inzet van de hoofdrollen niet echt van de grond, omdat Sjöman er wel in slaagt seks komisch te maken, maar nauwelijks aantrekkelijk. De roemruchte orgie in het bordeel met de echtgenoot en vier blote dikke operazangers die tijdens de daad RIGOLETTO galmen, is daarvoor kenmerkend.

credits

Regie:
Vilgot Sjöman
Cast:
Börje Ahlstedt, Solveig Ternström, Frej Lindkvist, Jan-Olof Strandberg, Acke Carlsson, Barbro Ericsson, Rolt Bjorling, Hans Johansson, Ingegärd Käll
Jaar:
1972
Genres:
Erotiek
Trefwoorden:
Satire, Seks
Landen:
Zweden

op televisie
0 uitzendingen

Troll (1972) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken