Verenigde Staten 1941. Komedie van Roy Del Ruth. Met o.a. Roland Young, Carole Landis, Billie Burke, Dennis O'Keefe en Patsy Kelly.

VPRO Cinema

Nijvere bankdirekteur Topper (Young) neemt een paar liftsters (Landis en haar vriendin) mee, die door autopech gestrand waren. Hij zet ze bij kasteel Carrington af. In de nacht wordt er een moordaanslag gepleegd op Blondell - kennelijk de verkeerde, want de dader had het voorzien op Landis, erfgename van slot Carrington. Landis zweeft tussen leven en dood en als onzichtbare geest spoedt ze zich naar Young om hem hulp te vragen bij de ontmaskering van haar moordenaar. De gevolgen zijn komisch: op het spookslot zijn talloze valse deuren, schuifwanden en geheime gangen. Burke, Toppers vrouw, raakt verward en trommelt de politie op, maar Young en zijn geestige metgezellin Blondell klaren het zaakje. Pittige dialogen, prima grappen en dolkomische situaties. Derde en laatste TOPPER-film.

credits

Regie:
Roy Del Ruth
Cast:
Roland Young, Carole Landis, Billie Burke, Dennis O'Keefe, Patsy Kelly, Eddie 'Rochester' Anderson, Joan Blondell, H.B. Warner
Jaar:
1941
Alt. titels:
Die merkw├╝rdigen Abenteuer des Mr. Topper
Genres:
Komedie, Mysterie, Fantasy, Drama
Trefwoorden:
Lichte komedie, Fantasy
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Topper Returns (1941) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken