Davy Crockett: A Letter to Polly

1972, Harry Falk, 47 minuten

Verenigde Staten 1972. Familiefilm van Harry Falk. Met o.a. Tim Dunigan, Gary Grubbs, Ken Swoffford, Garry Chalk en Jeff Irvine.

VPRO Cinema

Als Davy Crockett (Dunigan) aan zijn bevelhebber majoor Benten (Grubbs) enige dagen verlof vraagt om zijn vrouw Polly te bezoeken, wordt dat verzoek afgewezen omdat de Cherokee en Creek Indianen op punt staan aan te vallen. Davy ziet zich gedwongen een brief naar huis te schrijven. W[KA1]el mag hij op eigen risiko de brief afleveren aan een koerier in het dichtstbijzijnde fort, dat drie dagreizen van hun legerkamp verwijderd is. Maar als hij niet op tijd terug is, zal hij als deserteur beschouwd worden. Crockett onderneemt een avontuurlijke tocht door vijandig gebied. Vijfde in een reeks tv-films van Disney`s Illustrated Classics, lichte, maar spannende tv-kost voor de (Amerikaanse) jeugd. Enigszins moraliserend over vaderlandsliefde en familieplicht. Scenario van Paul Savage.

credits

Regie:
Harry Falk
Cast:
Tim Dunigan, Gary Grubbs, Ken Swoffford, Garry Chalk, Jeff Irvine, Aeryk Egan, Robin Mossley, Sheelah Megell, Lalaina Lindberg, Karen Becher
Scenario:
Paul Savage
Jaar:
1972
Alt. titels:
Letter to Polly, A
Genres:
Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Americana, Jeugdfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer