Verenigde Staten 1993. Western van Jack Bender. Met o.a. Brad Johnson, Wes Studi, Luis Avalos, Tim Scott en Donzaleigh Abernathy.

VPRO Cinema

Het is beslist de bedoeling geweest een oprecht en duidelijk heldenepos te brengen over het verre, oude, Westen. Het resultaat is onnozel en sentimenteel. Johnson in de titelrol speelt een outlaw met een hart van goud. Hij durft als enige het op te nemen tegen bullebak McKinney en zijn drie schoften van zonen die een Texaans stadje in hun bezit hebben genomen. Johnson wint het vertrouwen van de overige bewoners en uiteraard van de mooiste vrouw van het stadje, Bakke. Geschreven door Bill Wittliff die eerder het scenario maakte voor LONESOME DOVE en hiermee hoog scoorde. Het is duidelijk dat hij wat van LONESOME DOVE'S taal en romantiek heeft willen behouden maar het resultaat reikt niet veel verder dan een trage reeks van clichés.

credits

Regie:
Jack Bender
Cast:
Brad Johnson, Wes Studi, Luis Avalos, Tim Scott, Donzaleigh Abernathy, Julius Tennon, Richard Riehle, Brenda Bakke, Bill McKinney, Gregory Scott Cummins, Jeremy Roberts, Rob Campbell, Rusty Schwimmer
Scenario:
William D. Wittliff
Muziek:
David Bell
Jaar:
1993
Alt. titels:
Story Of My Life & Times, The, True Story of my Life
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen