Primo Baby

1992, Eda Lever Lishman, 107 minuten

Canada 1992. Familiefilm van Eda Lever Lishman. Met o.a. Duncan Regehr, Janet-Laine Green, Esther Purves-Smith, Tim Battle en Jackson Cole.

VPRO Cinema

Purver-Smith speelt een vijftien-jarige moederloze tiener met een vader die meer in de gevangenis is dan erbuiten. De autoriteiten willen haar in een tehuis onderbrengen, maar ze krijgt de kans om op het landgoed van welgestelde herenboer Regehr te komen. Hij bezit een renstal en heeft een evenoude zoon, Battle, een onaangenaam stuk individu die sedert een auto- ongeluk aan zijn rolstoel gekuisterd zit, waarbij zijn moeder omkwam. Aanvankelijk liggen de twee jongelui flink met elkaar overhoop, maar als Battle ziet hoe Purver-Smith een bijna blind, afgedankt renpaard weer laat opbloeien, krijgt hij ontzag voor haar. Ze worden de beste vrienden. Voorspelbaar en clichématig zakdoekendrama voor jonge kijkers dat verlokkelijk onderhoudend gedaan is. A.A. Lever bewerkte het verhaal van Karen Jensen tot scenario. De fotografie is van David Herrington.

credits

Regie:
Eda Lever Lishman
Cast:
Duncan Regehr, Janet-Laine Green, Esther Purves-Smith, Tim Battle, Jackson Cole, Brent C. Allan, Paul Austin, Margaret Bard, Robin Bronfman, Dana Brooks, Dan Libman
Camera:
David Herrington
Muziek:
Bhatia Amin, Luciano Giacchetta
Jaar:
1992
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Canada


op televisie
0 uitzendingen

Primo Baby (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer