Verenigde Staten 1972. Western van Hollingsworth Morse. Met o.a. Don Murray, Lana Wood, R.G. Armstrong, Gary Crosby en John Smith.

VPRO Cinema

Vermont 1790. Leraar Murray zit diep in de schulden. De hardvochtige grootgrondbezitter Armstrong weigert hem verder uitstel te geven, temeer daar Murray een paard bezit dat tenger, maar bijzonder sterk en snel is. Hij neemt het dier in beslag en wanneer organisatoren van paardenraces uit New York langskomen, gaat hij een uitdaging aan. Maar het paard reageert alleen op bevelen van Murray. Brave Disney-western geschikt voor jong en oud. Consumptiemateriaal dat niet verveelt, maar even snel vergeten is als gezien. Armstrong steelt de show als de farmer zonder hart. Wood is totaal overbodig als love-interest. Calvin Clements Jr. en Rod Peterson baseerden hun scenario op een roman van Marguerite Henry. Mooi in beeld gebracht door Richard A. Kelley. Vooral interessant voor paardenliefhebbers.

credits

Regie:
Hollingsworth Morse
Cast:
Don Murray, Lana Wood, R.G. Armstrong, Gary Crosby, John Smith, Whit Bissel, Mike Road, E. W. Firestone, James Hampton, John Hubbard
Scenario:
Rod Peterson
Camera:
Richard A. Kelley
Muziek:
Franklyn Marks
Jaar:
1972
Genres:
Western, Familiefilm
Trefwoorden:
Dierenfilm, Jeugdfilm, Disney-film, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Justin Morgan Had A Horse (1972) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken