Das Pfauenfeder

1987, Petr Weigl, 100 minuten

Duitsland/Servië en Montenegro 1987. Familiefilm van Petr Weigl. Met o.a. Michal Dočolomanský, Emília Vásáryová, Eva Vejmělková, Tobias Hoesl en Marcello Catalano.

VPRO Cinema

Een machtige, absolute vorst neemt de twee zonen van een visser in dienst omdat hij van een orakel heeft gehoord dat een van hen, Hoesl, op een dag over zijn rijk zal gaan heersen. Hij is van plan diens broer, Catalano, te gebruiken om hem te doden. De dochter van de koning, Vejmělková wordt verliefd op Hoesl. Wanneer de broers opdracht krijgen de drie gouden pluimen van een mythische vogel te bemachtigen, zegt de koning tegen Catalano dat hij alleen moet terugkeren. Hoesl krijgt echter van de prinses een pauweveer die hem voor onheil moet behoeden. Knapgemaakte sprookjesfilm die door de schitterende vormgeving waardoor ook volwassenen er plezier aan zullen beleven. Het scenario van Weigl is voorspelbaar, maar de sobere en toch kleurrijke mise-en-scène vergoedt veel. Briljante fotografie van Richard Valenta.

credits

Regie:
Petr Weigl
Cast:
Michal Dočolomanský, Emília Vásáryová, Eva Vejmělková, Tobias Hoesl, Marcello Catalano, Radovan Lukavský, Zdeněk [KA5]Rehoř, Jaroslava Adamová, Vlasta Fabiánová, Marie Rusúlková
Muziek:
Vladimír Godár
Jaar:
1987
Alt. titels:
Pfauenfeder, Das
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Sprookje, Jeugdfilm, 6 jaar
Landen:
Duitsland, Servië en Montenegro


op televisie
0 uitzendingen

Das Pfauenfeder (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer