Verenigde Staten/Canada 1994. Misdaad van Robert Iscove. Met o.a. Richard Crenna, Neve Campbell, Tyne Daly, Helen Shaver en Cliff Gorman.

VPRO Cinema

Voor de zesde keer terug in een rol die Crenna cre[KA3]eerde in DOUBLETAKE uit 1985. Hij speelt de rol van een politieman b.d. van de moordbrigade. Het gaat over een seriemoordenaar in Manhattan en de peetdochter van inspecteur Frank Janek (Crenna) is slachtoffer nummer acht. Nu is het geen politiewerk meer, want hij is er persoonlijk bij betrokken. Hij moet zijn verdriet verwerken en het trage onderzoek van zijn collega`s dulden. Hij irriteert de FBI en zweert de zaak op te lossen voordat zij dat doen. Zijn minnares Monique Dessier (Shaver) is een chique weduwe, die ook Canadees gerechtelijk psychologe is. Zij bestudeert de achtergrond van de moordenaar, en maakt het mogelijk verschillende hiaten in het onderzoek op te vullen. Crenna en Daly (als therapeute) spelen fantastisch. Schrijver Gerald Dipego houdt de plot strak. Regisseur en co-producent Iscove en bewerker Gregory Rowland houden het tempo erin. Ken Harrison's muziek levert een passende bijdrage aan het tempo van de film. Topprestaties van de cast.

credits

Regie:
Robert Iscove
Cast:
Richard Crenna, Neve Campbell, Tyne Daly, Helen Shaver, Cliff Gorman, Philip Bosco, Diane D'Aquila, John Vernon, Marcia Bennet, Michael Genet, Amber Lee Weston, Yannick Bisson
Muziek:
Ken Harrison
Jaar:
1994
Alt. titels:
Forget-Me-Not Murders, The, Analyse d'un meurtre
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigde Staten, Canada

op televisie
0 uitzendingen

The Forget-Me-Not Murders (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken