Verenigde Staten 1994. Drama van David J. Eagle. Met o.a. Malcolm-Jamal Warner, Jimmy Lee Newman, Olivia Brown, Ashlee Levitch en Angel Vergas.

VPRO Cinema

Malcolm-Jamal Warner is gastheer van deze special over gewelddadigheid onder de Amerikaanse jeugd, waar iedere dag dertien kinderen vermoord worden met vuurwapens. Door krachtige dramatische schetsen wordt de toestand van de tieners van nu neergezet, begeleid door technieken om geweld dat samenhangt met vuurwapens, te voorkomen. De vier korte schetsen zijn: een liefhebbende oudere broer (Ray Jr.) schiet een bendelid neer om zijn jongere broer te beschermen, een jongen (Connolly) neemt een vuurwapen mee naar school om indruk te maken op de meisjes, een jonge man krijgt su[KA3]icidale neigingen nadat het uitgeraakt is met zijn vriendin en een eersteklas-pitcher op een highschool (Rhodes) vergooit zijn toekomst als hij probeert een pestkop weg te jagen met een vuurwapen. Om te laten zien hoe zulke ongelukken afgewend kunnen worden, wordt elk scenario opnieuw gespeeld, maar nu worden de problemen opgelost zonder vuurwapens. Het uur besluit met een korte documentaire KIDS SAVING KIDS die een overzicht geeft van interventieprogramma's op scholen en in gemeenschappen. De acteerprestaties zijn middelmatig en de scenario's, die opnieuw gespeeld worden om de gewelddadigheid af te wenden, zijn niet reëel en pretentieus.

credits

Regie:
David J. Eagle
Cast:
Malcolm-Jamal Warner, Jimmy Lee Newman, Olivia Brown, Ashlee Levitch, Angel Vergas, Sean LeSure, John Bennett Perry, Sam Scarber, Jimmy Ray Jr., Kevin Connolly, Joshua Schaefer, Tony Rhodes
Jaar:
1994
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Docudrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Kids Killing Kids (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken