Sonatine

1993, Takeshi Kitano, 94 minuten

Japan/Zweden 1993. Misdaad van Takeshi Kitano. Met o.a. Aya Kokumai, Tetsu Watanabe, Masanobu Katsumura, Susumu Terashima en Ren Ohsugi.

VPRO Cinema

De held, Murakawa, gespeeld door regisseur Kitano, onder het pseudoniem 'Beat' Takeshi is een jonge bendeleider die betrokken raakt bij de grote misdaad om te ontdekken dat hij slechts een minuscuul radertje is van een groter geheel en heftig gemanipuleerd wordt. Niet genre-liefhebbers zullen pas in de tweede helft van de film ontdekken hoe een en ander in elkaar steekt, en zullen moeite hebben met de wrange humor, het rauwe geweld en de vale romantiek. Wie het echter volhoudt wordt beloond door een rappe plot, onverwachte wendingen en een explosieve finale. Strakke regie, dito spel. Kenners krijgen met de vierde film van Takeshi, die zelf zijn scenario schreef, waar voor hun geld. Het camerawerk is van Katsumi Yanagishima en de film is voorzien van Dolby-sound.

credits

Regie:
Takeshi Kitano
Cast:
Aya Kokumai, Tetsu Watanabe, Masanobu Katsumura, Susumu Terashima, Ren Ohsugi, Tonbo Zushi, Kenichi Yajima, Eiji Minakata, Susumu Terajima, Aya Kikumai, Takeshi Kitano
Scenario:
Takeshi Kitano
Productie:
Mayasuki Mori, Toshio Nabeshima, Kazuyshi Okuyama
Camera:
Katsumi Yanagijima
Muziek:
Joe Hisaishi
Geluid:
Senji Horiuchi
Montage:
Takeshi Kitano
Jaar:
1993
Genres:
Misdaad, Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Yakuza, Gangsterfilm
Landen:
Japan, Zweden


op televisie
0 uitzendingen

Sonatine (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer