Verenigde Staten 1994. Mysterie van Vic Sarin. Met o.a. Robert Urich, Avery Brooks, Barbara Williams, Daniel Parker en J. Winston Carroll.

VPRO Cinema

Deze film is de eerste van een viertal die een soort vervolg zijn op de gelijknamige tv-serie van de Amerikaanse omroep ABC, die in 1988 stopte, met amateurspeurder en lekkerbek Spenser (Urich) in de hoofdrol naar de personages van Robert B. Parker, zelf een mannelijke Miss Marple, die in 1973 begon te publiceren. De verhalen spelen zich af in Boston of de wijde omgeving. Deze aflevering gaat over het geval van een journalist-rokkenjager, die levenloos en gecastreerd wordt aangetroffen in een kleine plaats in New England. Oplettende kijkers en amateurspeurneuzen weten algauw dat de verminking een dwaalspoor moet zijn en dat ze eerder een verband moeten leggen tussen de drugshandel en de gegoede burgerij. Spenser wordt bijgestaan door zijn vriendin Dr. Susan Silverman (Williams), een aantrekkelijke psychologe en Hawk (Brooks), een gewiekste jongen. Het scenario staat op de naam van Robert B. Parker en Joan H. Parker. Behoorlijk gespeeld, fatsoenlijk gemaakt. Onderhoudend, maar ondiep.

credits

Regie:
Vic Sarin
Cast:
Robert Urich, Avery Brooks, Barbara Williams, Daniel Parker, J. Winston Carroll, Ken James, Alex Carter, Yvonne Moore, Elizabeth Shepherd, Patrick Patterson, Natalia Jasen
Jaar:
1994
Alt. titels:
Pale Kings and Princes, Tod eines Sensationsreporters
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen