Max

1994, Charles Wilkinson, 94 minuten

Canada 1994. Drama van Charles Wilkinson. Met o.a. R.H. Thomson, Denise Crosby, Walter Dalton, Garwin Sanford en Don Davis.

VPRO Cinema

Thomson en zijn vrouw Crosby, voormalige hippies, zijn gesetteld in het grootstedelijke Vancouver. Ze hebben een drie- jarig zoontje, Max (Wilkinson). Het hummeltje blijkt aan een zeldzame bloedkanker lijden en heeft nog maar zes maanden om te leven. Vader Thomson gaat letterlijk uit z'n dak als er vermoed wordt dat milieuvervuiling weleens de oorzaak zou kunnen zijn. Te midden van zijn woede aanvallen, depressies en bijna-waanzin besluit hij de stad te verlaten en - zoals dat behoort in hippietraditie - terug te keren tot de natuur en met nog maar één wens: zijn zoontje te laten genezen. Het noodlot is natuurlijk onafwendbaar. Overtrokken, veel te sentimentele tranentrekker in z.g. 'modieus' jasje. De zonnige, kleine Max uit de titel is in werkelijkheid het zoontje van de regisseur. Scenario van Wilkinson, camerawerk van Tobias Schliessler.

credits

Regie:
Charles Wilkinson
Cast:
R.H. Thomson, Denise Crosby, Walter Dalton, Garwin Sanford, Don Davis, Fabio Wilkinson, Colleen Rennison, Jerry Wasserman, Robert Clothier
Scenario:
Wilkinson
Muziek:
Graeme Coleman
Jaar:
1994
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Canada


op televisie
0 uitzendingen

Max (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer