Akumulator 1

1994, Jan Svěrák, 102 minuten

Servië en Montenegro/Tsjechië 1994. Sciencefiction van Jan Svěrák en Jan Sverák. Met o.a. Petr Forman, Edita Brychta, Zdeněk Svěrák, Bolek Polívka en Jiri Kodet.

VPRO Cinema

Een man lijdt aan onverklaarbare aanvallen van vermoeidheid. Een occultist leert hem hoe hij energie moet absorberen en overbrengen. Op het moment dat de held verliefd wordt op een serieus meisje ontdekt hij de wonderlijke, geheime kracht die zijn energie aftapt. Hij probeert zijn gevecht om te overleven en zijn liefde gescheiden te houden. Daardoor gaat de film bijna de mist in; de fantasievolle SF-satire loopt over van verbeeldingskracht, maar veel tijd die besteed wordt aan de liefdesgeschiedenis zou beter gespendeerd kunnen worden aan details over de geesten die het leven wegzuigen en hun chaotische geheime wereld, die is samengesteld uit stukjes van tv-programma's. Een van de duurdere Tsjechoslowaakse producties met een scenario van Jan Slovák, Jan Svěrák en Zdeněk Svěrák. Het camerawerk is van F.A. Brabec. De speciale effecten zijn uitzonderlijk goed. Grote Prijs Festival van de Fantastische Film van Brussel 1995.

credits

Regie:
Jan Svěrák, Jan Sverák
Cast:
Petr Forman, Edita Brychta, Zdeněk Svěrák, Bolek Polívka, Jiri Kodet, Daniela Kolárová, Marián Labuda, Markéta Frosslova, Zdenek Sverák
Productie:
Peter Soukop, Premysl Prazský
Muziek:
Ondřej Soukup, Jiři Svboda
Jaar:
1994
Alt. titels:
Accumulator 1, Accumulator I
Genres:
Sciencefiction, Komedie, Fantasy, Horror
Trefwoorden:
Fantasy, Satire, Occultisme, SF-Film
Landen:
Servië en Montenegro, Tsjechië


op televisie
0 uitzendingen

Akumulator 1 (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer