Higher Learning

1995, John Singleton, 127 minuten

Verenigde Staten 1995. Drama van John Singleton. Met o.a. Omar Epps, Kristy Swanson, Michael Rapaport, Jennifer Connelly en Laurence Fishburne.

VPRO Cinema

Het nieuwe academische jaar aan de Columbus University is begonnen. We maken kennis met de hoofdrollen. De dochter uit een gegoede familie (Swanson); haar vader is net zijn baan kwijtgeraakt. Een athletisch kampioen (Epps) en een jongen met een gesloten karakter (Rapaport). Ze zijn alle drie eerstejaars en worden meegesleurd in het besloten wereldje van de campus. Zij worden de helden tegen wil en dank van een verschrikkelijke tragedie. Singleton heeft getracht de oorlog in de stadsjungle uit BOYZ N THE HOOD te verplaatsen naar de universiteit en is er maar gedeeltelijk in geslaagd om het waar te maken. Naar het einde toe zakt de film diep weg in sentimenteel melodrama en de uitstekende vertolkingen kunnen het opgekomen tij niet keren. De regisseur schreef zelf het scenario. Het camerawerk is van Peter Lyons Collister. Dolby Stereo.

credits

Regie:
John Singleton
Cast:
Omar Epps, Kristy Swanson, Michael Rapaport, Jennifer Connelly, Laurence Fishburne, Jason Wiles, Tyra Banks, Cole Hauser, Bradford English, Regina King, Jay Ferguson, Busta Rhymes, Andrew Bryniarski, Ice Cube
Scenario:
John Singleton
Productie:
Paul Hall, John Singleton
Camera:
Peter Lyons Collister
Muziek:
Stanley Clarke
Jaar:
1995
Genres:
Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Independent, Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Higher Learning (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer