Verenigde Staten 1994. Misdaad van David Drury. Met o.a. Helen Mirren, Tom Bell, Peter Capaldi, David Thewlis en Terrence Hardiman.

VPRO Cinema

Deze derde film in de serie, die meestal als twee delen wordt uitgezonden, is sterker dan zijn onmiddelijke voorganger. Het verhaal dat speelt in de kringen van pedofielen, drag-queens en kindermishandeling, is pijnlijk actueel. Vrouwelijke politie- inspecteur DCI Jane Tennison (Mirren) wordt overgeplaatst naar de zedenbrigade in de Londense wijk Soho. Ze krijgt te maken met jeugdige prostitu[KA1]ees en het verkoolde lijk van een zeventien-jarige jongen in de flat van cabaret-artiest Vera Reynolds (Capaldi), een transseksueel, die tippelt voor pooier Colin Jenkins (Thewlis). Dit alles is dicht in de buurt van een opvangtehuis voor dakloze jongeren, waarover Edwin Parker-Jones (Hinds) de scepter zwaait. Op de loer ligt voortdurend een sensatiejournalist, gespeeld door Hunter. DCI Tennison wordt bijgestaan door sergeant Bill Otley (Bell) met wie zij al eerder had samengewerkt. Van bovenaf volgen er orders om niet al te diep in het pedofiele circuit te graven. De Yard gaat daarbij zelfs zover dat er een luistervink (Woodall) in haar team wordt geplaatst. Temidden van al dit fraais gaat Tennison aan de slag met de onorthodoxe sergeant Otley. Scenariste Lynda La Plante die haar draaiboek baseerde op een werkelijk gebeurde zaak, zorgt weer voor een hecht gesponnen web van nevenplots dat uitstekend werkt, zonder nimmer de hoofdzaak uit het oog te verliezen. Mirren zet een uitstekende rol neer en wordt daarin bijgestaan door degelijke, geloofwaardige bijrollen. Eersteklas, goed geregisseerd en vooral spannend tv-drama, waar u echt voor moet gaan zitten en van genieten. Camerawerk van David Odd en gefilmd in Londen en Manchester. Geproduceerd door Granada Television voor de Britse commerciële tv, ITV.

credits

Regie:
David Drury
Cast:
Helen Mirren, Tom Bell, Peter Capaldi, David Thewlis, Terrence Hardiman, Mark Strong, Karen Tomlin, Struan Rodger, Liza Sadovy, Ciarán Hinds, Andrew Woodall, Richard Hawley, Philip Wright, Mark Drewry, Kelly Hunter, Terence Harvey, Rowena Cooper
Camera:
David Odd
Muziek:
Stephen Warbeck
Jaar:
1994
Alt. titels:
Réseau de la honte, Le
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Prime Suspect 3 (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken