Spring Fling

1995, Chuck Bowman, 98 minuten

Verenigde Staten 1995. Komedie van Chuck Bowman. Met o.a. James Eckhouse, Monica Creel, Pat Harrington, Jr., Jason Hervey en Christopher Daniel Barnes.

VPRO Cinema

Ingeblikt voor het kleine scherm met een futloos scenario van Carol Starr Schneider, routineus geregisseerd door Bowman en bevolkt met niet al te aantrekkelijke personages. Het verhaaltje is zo mager en voorspelbaar dat de kijkers die traag van begrip zijn na 29 minuten en 31 seconden precies weten hoe het afloopt. Waarom het gaat: tiener Creel, haar broertje Burnette en een buslading jong volk dat nog niet droog achter de oren is, maar wel net van de high-school af en zich voorbereidt op hoger onderwijs (dus rijpachtige meisjes, macho knulletjes, etc., etc) die proberen te voorkomen dat vader Eckhouse (van voornoemd broertje en zusje) zijn Californische motel aan een rijke zakenpief verkoopt. De jongelui vinden het maken van plezier, het genieten van de zon, zee en zand veel te leuk om op te geven. Maar hun plan is onleuk en helemaal niet origineel en kan de kijker nooit voldoende boeien om de hele film uit te zitten. Het is [KA1]e[KA1]en aaneenschakeling van een eindeloze reeks show- sc[KA2]enes met mooigevormde droommeisjes in bikinis (die je in werkelijkeheid nergens) tegenkomt, stoere binken die surfen, dansen, en aan het zwembad zitten en de vakantie-liefde ontdekken. GIDGET is leuker en de tv-serie Baywatch is onderhoudender. Je bent het spel net zo snel vergeten als de film.

credits

Regie:
Chuck Bowman
Cast:
James Eckhouse, Monica Creel, Pat Harrington, Jr., Jason Hervey, Christopher Daniel Barnes, Bill Blake, Joyce DeWitt, Bertila Damas, Lisa Robin Kelly, Danny Gans, Justin Burnette
Jaar:
1995
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Surf 'n beachfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Spring Fling (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer