Young Ivanhoe

1994, Ralph Thomas, 92 minuten

Canada/Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Ralph Thomas. Met o.a. Stacy Keach, Margot Kidder, Nick Mancuso, Kris Holdenried en Rachel Blanchard.

VPRO Cinema

Als Koning Richard Leeuwenhart (Vasut) voor de kruisvaart Engeland verlaat, maakt hij zijn broer prins John (Falconer) zolang regent. Prins John zweert samen tegen zijn eigen broer met de Normandische graaf De Bourget (Mancuso) om zich aan zijn eigen onderdanen schandelijk te verrijken. Sir Cedric (Bradford) en zijn zoon Ivanhoe moeten machteloos toezien welk schrikbewind beide valsaards over het land voeren. Lady Margarite (Kidder) is de geliefde van De Bourget en zij probeert prinses Rowena in de val te lokken om op een `eerlijke` wijze het rijk der Saksen in handen te krijgen. Een mysterieuze Zwarte Ridder zet af en toe het volk aan tot opstand. Als de vriend van Sir Cedric, Sir Edward (Rack) in handen geraakt van de graaf De Bourget, is de graaf verplicht aan zijn stand Sir Edward in vrijheid te stellen op voorwaarde dat een ridder een toernooi voor hem wint. Ivanhoe wil dat doen, maar hij is nog te jong. De geheimzinnige Zwarte Ridder neemt eraan deel en leidt onderwijl Ivanhoe tot ridder op. Zo leert de jonge Ivanhoe de identiteit van de Zwarte Ridder kennen: het is houthakker Pembrook (Keach). Onderhoudende avonturenfilm over de middeleeuwen, met flink wat vaart, vooral voor jongere kijkers, al blijft Hollywood-tv-ster (Mike Hammer) Keach lang onzichtbaar in zijn vermomming en het had net zo goed iemand anders kunnen zijn. Frank Encarnacao en regisseur Thomas schreven het scenario terwijl John Bernie achter de camera stond in deze zoveelste, zeer vrije bewerking van het klassieke epos.

credits

Regie:
Ralph Thomas
Cast:
Stacy Keach, Margot Kidder, Nick Mancuso, Kris Holdenried, Rachel Blanchard, Matthew Daniels, Tom Rack, James Bradford, Louise Vincent, Ian Falconer, Marek Vasult, Gavin Stewart, Lisa Flores, Gordon Lovitt, Steven Fisher, Jeremy Willis
Scenario:
Ralph Thomas
Camera:
John Bernie
Muziek:
Alan Reeves
Jaar:
1994
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Ridderfilm, Jeugdfilm
Landen:
Canada, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Young Ivanhoe (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer