Verenigde Staten 1995. Familiefilm van Bob Clark. Met o.a. David Charvet, Joanne Vannicola, Len Cariou, Felton Perry en Wayne Robson.

VPRO Cinema

Kate Woods (Vannicola) is een wilskrachtige jonge vrouw van 21 jaar. Ze keert terug naar de paardenfokkerij van haar stiefvader. Ze koestert een zekere wrok omdat ze zes jaar ervoor wegggestuurd werd naar een kostschool. Het conflict tussen die twee blijft onopgelost, want haar stiefvader komt plotseling te overlijden. Zij is de nieuwe eigenares van de onderneming, maar ze ontdekt dat er geen geld is. Kate wil wel verkopen en haar eigen weg gaan. Ze laat zich echter overhalen de stoeterij voort te zetten en een poging te wagen om haar stiefvaders droom, het winnen van de Kentucky Derby te verwezenlijken. Pikeur Cass (Charvet) is de jeugdliefde van Kate die groot vertrouwen in haar heeft als jockey en als onderneemster. Hij helpt haar om op het juiste spoor te komen. Cass heeft een favoriet paard: Calliope. Het is het veulen van een paard waarvan Kate zielsveel hield. Behalve Cass is er niemand die haar mag berijden. Cass is echter niet gekwalificeerd voor de Derby. Zelfs de meest zappende kijker kan bevroeden wie de merrie berijdt en wie de race wint. Het scenario van Charles Rath en Joseph Pipher is flinterdun, maar geschikt als ongecompliceerde, voorspelbare familiefilm. Er wordt aanvaardbaar gespeeld en de personages zijn minzaam. De regie van Clark is verdienstelijk. Cameraman Alwyn Kumst levert aardig werk en de paardenrace heeft hij met spectaculaire beelden vastgelegd.

credits

Regie:
Bob Clark
Cast:
David Charvet, Joanne Vannicola, Len Cariou, Felton Perry, Wayne Robson, Dean McDermott, Darren McGavin, Mimi Kuzyk, Jim McKay, Brenda Radloff, Frank Graham, Stuart Parker
Jaar:
1995
Genres:
Familiefilm, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Derby (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken