Duitsland 1997. Komedie van Ralf Huettner. Met o.a. Jürgen Tarrach, Oliver Korittke, Ellen ten Damme, Herbert Knaup en Alexander Held.

VPRO Cinema

Rechercheurs J[KA3]urgen Docker (Tarrach) en zijn collega Oliver Dretzke (Korittke) krijgen oninteressante gevallen, waaraan geen eer te behalen is, of moeten duffe diensten draaien die anderen niet willen doen. Ze zijn geduldig, listig en worden van tijd tot tijd geholpen door het toeval. Ze slaan ook flaters, maar weten die ten goede te keren. Dit is de pilootfilm voor een smerisduo van een nieuwe serie die speelt in Keulen. In deze aflevering moeten zij `s nachts een huis observeren. Overdag wordt dit gedaan door hun chique collega`s van de LKA (Landes Kriminal Amt) uit D[KA3]usseldorf. Ze zitten in een benauwde bestelwagen die vlakbij een bar geparkeerd staat. Het duurt niet lang of het tweetal gaat een verfrissing halen en wordt bediend door de zwoele Wanda met een leuk (Hollands) accent. Jürgen gaat opscheppen over het werk tegen de leuke Wanda om indruk te maken, die op haar beurt haar 'vriendin' Alexa tipt als de rechercheur zijn mond voorbij heeft gepraat. Het tweetal belandt in een delicate positie als ze hun dure collega's van overdag gaan verdenken mee te doen met het drugsdeal. Duitse poging om een tv-serie over politie-partners te brengen, waarvan er al honderden in Amerika, Engeland en Australië gemaakt zijn om maar een paar landen te noemen. Hierop zit het Europese publiek niet echt te wachten. Het scenario is van Dominic Raacke en Ralf Heuttner. Blonde Ten Damme is een weelderig Hollands talentje. Camerawerk van Hannes Hubach. Er werd vrijwel tegelijkertijd een tweede aflevering gedraaid van anderhalf uur, die bekend werd als MUSTERKNABEN II en soms - op verwarrende wijze - als het tweede deel gepresenteerd wordt. Tot een serie kwam het niet echt, maar in 1999 begon men aan een derde film.

credits

Regie:
Ralf Huettner
Cast:
Jürgen Tarrach, Oliver Korittke, Ellen ten Damme, Herbert Knaup, Alexander Held, Wolfgang Maria Bauer, Annett Rennberg, Heinrich Giskes, Christian Markoc, Oliver Korritke
Scenario:
Dominic Raacke, Ralf Huettner
Productie:
Dieter Ulrich Aselmann, Reinhold Elschot
Camera:
Hannes Hubach
Muziek:
DCS, Max Rammler-Rogall
Geluid:
Andreas Wölki
Art direction:
Ingrid Buron
Montage:
Veronika Zaplata
Jaar:
1997
Alt. titels:
Musterknaben, Die, Everyday Heroes
Genres:
Komedie, Misdaad
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Die Musterknaben (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken