A, B, C... Manhattan

1997, Amir Naderi, 90 minuten

Verenigde Staten 1997. Drama van Amir Naderi. Met o.a. Lucy Knight, Erin Norris, Sara Paul, Rebecca Nelson en Stella Rose.

VPRO Cinema

Deze film laat het leven van drie vrouwen in Manhattan gedurende [KA1]e[KA1]en dag zien. Colleen (Knight) is fotografe en heeft een kind; er is geen man. Ze zit vaak in een bepaalde bar. Kate (Paul) leeft voor de muziek en wil zich er volledig aan wijden. Kacey (Norris) is door haar vriend in de steek gelaten en verdient de kost in een restaurant. Ze zoekt haar hond. Middels deze drie personages maken we kennis met het (dagelijkse) leven in een stadswijk en tekenen de contouren van de Big Apple zich af. Drie scenarioschrijvers werkten samen met de regisseur om dit portret van drie vrouwen op te zetten en er een zo echt mogelijk film-verhaal van te maken. Bijgevolg is een van hen - Ben Edlund - erin geslaagd het geheel samen te voegen met als resultaat een film die de werkelijkheid zodanig weerspiegelt dat je gelooft met een documentaire te maken te hebben. Tegelijkertijd is de sfeer van de wijk optimaal gevangen en in dat opzicht is de opzet op meesterlijke wijze geslaagd; hiervoor werden brede beelden met groothoeklenzen gedraaid en soms geeft de camera een beeld van 360 graden. Voor de camerabewegingen was Jeff Muhlstock verantwoordelijk. Zijn werk en de spelprestaties van de hoofdrollen zijn versmolten tot een fraai cinematografisch ballet.

credits

Regie:
Amir Naderi
Cast:
Lucy Knight, Erin Norris, Sara Paul, Rebecca Nelson, Stella Rose, Arnie Charnik, Brendan Sexton III, Nicolai Voloshuk, Maisy Hughes
Productie:
Amir Naderi, William Rexer
Muziek:
Eric A. Hammer
Jaar:
1997
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Sociaal drama, Docudrama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

A, B, C... Manhattan (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer