Verenigde Staten 1995. Komedie van Tom DiCillo. Met o.a. Steve Buscemi, Catherine Keener, Dermot Mulroney, Danielle Von Zernick en James LeGros.

VPRO Cinema

Nick Reve (Buscemi) is de regisseur van een low-budget- productie, die gedraaid wordt in Manhattan. De crew is onhandig en hindert de voortgang, maar hij is vastbesloten om zijn project tot een goed einde te brengen. Zijn nerveuze hoofdrolspeelster Nicole (Keener) heeft een gespannen relatie met haar partner, wat de zaak er niet eenvoudiger op maakt. Ook cameraman Wolf (Mulroney) en assistente Wanda (Von Zernick) zijn mensen met een gebruiksaanwijzing, waardoor het een kruisgang voor Nick wordt. Een satirische kijk op het chaotische milieu van de onafhankelijke filmers (Indies) in Amerika. Opnames worden verknoeid door een microfoon die in beeld komt of door een acteur die zijn tekst vergeet, straatlawaai of opdringerige toeschouwers. De film valt uiteen in drie hoofdstukken die de groeiende paranoia van een regisseur met veel humor in beeld brengen. Dicillo schreef zelf het scenario. Fotografie van Frank Prinzi.

credits

Regie:
Tom DiCillo
Cast:
Steve Buscemi, Catherine Keener, Dermot Mulroney, Danielle Von Zernick, James LeGros, Peter Dinklage, Hilary Gilford, Rica Martens
Scenario:
Tom DiCillo
Productie:
Marcus Viscidi, Michael Griffiths
Camera:
Frank Prinzi
Muziek:
Jim Farmer
Montage:
Camilla Toniolo, Dana Congdon
Jaar:
1995
Alt. titels:
Ciné-club de minuit: La tourne à Manhattan
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Living In Oblivion (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken