Duitsland 1998. Misdaad van Otto Retzer. Met o.a. Wolfgang Fierek, Ottfried Fischer, Harald Krassnitzer, Christina Plate en Rebecca Horner.

VPRO Cinema

Oberinspektor Franz Faltinger (Fierek) zit in de ziektewet. Zijn bureau is ingepikt door ambitieuze, maar onuitstaanbare collega Hans Kleiber (Fischer) en hij krijgt de consignes om op te hoepelen. Morrend zit hij in een wirtshaus, waar hij toevallig een gesprek hoort over een moordcomplot. Het is de gesjeesde dichter Thomas Torberg (Krassnitzer), die op een slot woont en van zijn laatste dichtbundel 36 exemplaren verkocht. Torbergs nicht Fanny (Horner) is rijk en Torbergs vrouw Claudia (Plate) is vervelend. Faltinger wil ten koste van alles moord voorkomen en weet een baantje als huismeester te krijgen op het slot om zijn nieuwe werkgever te bespioneren. Als Torbergs vlam van voeger Liane (Vas) opduikt, meent Faltinger binnenkort de grote arrestatie te kunnen maken en begint over promotie te dromen. De politie komt en grijpt Faltinger bij zijn lurven omdat Torberg Faltinger voor een kinderlokker houdt. In werkelijkheid ging het om een nieuw plot voor een driestuiversromannetje uit een reeks, waarmee Torberg onder het pseudoniem Slim Slater, een fors honorarium verdient. Lichtvoetige misdaadklucht met een redelijk scenario van Erich Tomek. Camerawerk van Manfrd Ensinger. Middelmatige verstrooiing, maar het volk krijgt immers wat het verdient.

credits

Regie:
Otto Retzer
Cast:
Wolfgang Fierek, Ottfried Fischer, Harald Krassnitzer, Christina Plate, Rebecca Horner, Fritz Karl, Silvia Vas, Kurt Weinzierl, Gudrun Velisek, Veronika Faber
Camera:
Manfrd Ensinger
Muziek:
Georg Gabler
Jaar:
1998
Alt. titels:
Superbullen, Die
Genres:
Misdaad, Komedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Superbullen (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken