Die Beischlafdiebin

1998, Christian Petzold, 85 minuten

Duitsland 1998. Komedie van Christian Petzold. Met o.a. Constanze Engelbrecht, Nele Mueller-Stöfen, Wolfram Berger, Richy Müller en Jörg Friedreich.

VPRO Cinema

Na jaren zien de zussen Petra (Engelbrecht) en Franziska (Müller-Stöfen) elkaar weer. De aantrekkelijke, chique Petra, die in het buitenland verbleef, betaalde de studie van haar jongere zuster en zij is haar erg dankbaar. Ze weet echter niet hoe Petra aan het geld kwam. Petra brengt al jaren rijke kerels het hoofd op hol, lokt ze naar een of andere stille plaats en velt ze door een zware stroomstoot op de borst toe te dienen. Vervolgens pikt ze alle waardevolle zaken die bij zich hebben. Daarna maakt ze zich uit de voeten. Ze heeft nu de politie achter zich aan. Petra is van plan zich op het rechte pad te begeven en wil bij Franziska intrekken, die nabij Keulen woont in het fraaie huis waar ze opgroeiden. Ze beseft niet dat ook haar zus een dubbelleven leidt, dat steunt op bedrog. Franziska is zonder werk en heeft torenhoge schulden. Als ze allebei ontdekken hoe de vork in de steel zit, besluiten ze hun situatie te verbeteren door pragmatisch te handelen. Wat is schijn en wat is werkelijkheid? Hoe lang duurt het voordat de omgeving de schijn van het bestaan doorprikt? Een vrouwendrama over twee gewiekste meiden die ogenschijnlijk een respectabel leven leiden. Erg geloofwaardig is het niet, maar dit bedrieglijk duo kan je toch bijna anderhalf uur zeer aangenaam bezig houden. Petzold schreef het scenario samen met Harun Farocki. Achter de camera stond Hans Fromm.

credits

Regie:
Christian Petzold
Cast:
Constanze Engelbrecht, Nele Mueller-Stöfen, Wolfram Berger, Richy Müller, Jörg Friedreich, Tilo Nest, Karl Knaup, Andrea Brose, Nadeshda Brennicke, Bernd Tauber, Christoph Krix, Nele Müller-Stoefen
Productie:
Florian Koerner von Gastorf, Latif Lahlou
Camera:
Hans Fromm
Muziek:
Stefan Will
Jaar:
1998
Alt. titels:
Beischlafdiebin, Die
Genres:
Komedie, Misdaad
Trefwoorden:
Tragikomedie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Die Beischlafdiebin (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer