Lord of Illusions

1995, Clive Barker, 108 minuten

Verenigde Staten 1995. Horror van Clive Barker. Met o.a. Scott Bakula, Kevin J. O'Connor, Famke Janssen, Vincent Schiavelli en Barry Del Sherman.

VPRO Cinema

Harry D`Amour (Bakula) is een hard-boiled private-eye die de donkere, sombere Big Apple verruilt voor het zonnige L.A. Daar huurt Dorothea (Janssen, de Hollandse schone uit GOLDENEYE) Harry in om haar man Swann (O'Connor) te beschermen, een llusionist die dertien jaar geleden de Californische sekteleider Nix afgemaakt zou hebben. Terwijl de duistere sekte wacht op de wederopstanding van hun leider, krijgt Swann, die de zwarte magie en het spiritisme zou beheersen, wat hij ooit van een demonische goeroe heeft geleerd, tijdens een voorstelling een fataal ongeval. Het ongeluk brengt Harry echter nader tot de mooie, doodsbange Dorothea. Bakula is allesbehalve overtuigend als nagelharde held, maar de stijl van de film, verwant aan de misdaadverhalen uit de jaren 1940, is intrigerend. Dit freak-feest van schrijver- regisseur Barker is een onderhoudend mengsel van horror en paranormale poppenkastgedoe. Ronn Schmidt is de cameraman, de muziek is van Simon Boswell. Deluxe color. DTS.

credits

Regie:
Clive Barker
Cast:
Scott Bakula, Kevin J. O'Connor, Famke Janssen, Vincent Schiavelli, Barry Del Sherman, Sheila Tousey, Joel Swetow, Joseph Latimore, Susan Taylor, Daniel von Bargen, Trevor Edmond
Productie:
Barker, JoAnne Sellar
Camera:
Ronn Schmidt
Muziek:
Simon Boswell
Jaar:
1995
Genres:
Horror, Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Lord of Illusions (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer