Das verbotene Zimmer

1999, Michael Steinke, 87 minuten

Duitsland 1999. Romantiek van Michael Steinke. Met o.a. Jeanette Arndt, Timothy Peach, Michael Roll, Antje Hagen en Hans Clarin.

VPRO Cinema

Ouderwets Heimat-verhaal in een modern jasje, maar in een vertrouwde omgeving: de Bodensee. Twee strijdende families in verband met een verkeersongeluk, waarbij een loot om het leven kwam, een jongen (Peach) en een meisje (Arndt) uit de tegenovergestelde kampen zijn verliefd, een slecht lopend hotel, een verraderlijke serveerster (Tiggeler), een oplichter (Roll) en een gouvernante (Gerstenberg) met een gouden hart. In het slot na verdriet, valsheid, bedrog en een zwangerschap krijgen de geliefden elkaar en is de eer van de verloren zoon (Halm) gered. Prachtig voor genreliefhebbers die daarbij met volle teugen mogen genieten van het bekwame spel van de rolverdeling, die uit bekende gezichten van de Duitse thuisbuis bestaat. Het scenario van al dit schoons is van Marlies Ewald en Heinz Dieter Sasse zorgde voor bijpassend, sfeervol camerawerk.

credits

Regie:
Michael Steinke
Cast:
Jeanette Arndt, Timothy Peach, Michael Roll, Antje Hagen, Hans Clarin, Ruth-Maria Kubitschek, Dieter Eppler, Rosemarie Gerstenberg, Martin Halm, Olivia Pascal, Clemens Jakubetz, Nicola Tiggeler
Muziek:
Hans Günther Wagener
Jaar:
1999
Alt. titels:
Verbotene Zimmer, Das
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Heimatfilm, Romantisch drama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Das verbotene Zimmer (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer