Verenigde Staten 1997. Drama van Brian Dennehy. Met o.a. Brian Dennehy, Reed Diamond, Alice Krige, Michael David Simms en Lori Ann Triolo.

VPRO Cinema

Edward Brannigan (Dennehy) heeft als advocaat veel succes. Hij is rijk, invloedrijk en geeft veel weg aan allerlei liefdadigheidsinstellingen. Zijn zoon, Edward `Eddie` jr (Diamond) is junior partner in zijn advocatenpraktijk. Om Eddie`s toetreding te vieren nodigt Brannigan zijn zoon met zijn vriendin Kathy Trentini (Triolo) uit die ook op het kantoor werkt, om thuis te komen dineren. Vader vraagt Eddie en Kathy om hun vriendin Rebecca (Krige) mee te brengen. Als Brannigan en Rebecca eventjes alleen zijn, horen Eddie en Kathy een luide gil. Rebecca beschuldigt Brannigan daarop van verkrachting. Ze is een alleenstaande moeder met een zoontje en ze heeft een verleden dat ze angstvallig verborgen houdt. Eddie verdedigt aanvankelijk zijn vader die van zijn moeder (Redgrave) gescheiden is, maar naarmate hij via zijn moeder meer over zijn vader te weten komt, ontdekt hij dat Ed niet degene is, waarvoor hij hem altijd gehouden had. Tijdens het proces geeft Eddie de verdediging op, maar Brannigan wint de zaak met de hulp van een andere advocaat. Dan begint Eddie een procedure tegen zijn vader, niet vanwege Rebecca, maar eenvoudigweg om de waarheid boven water te halen. Een zeer genietbare tv-film met een goed scenario van Joe Cacaci. De spelprestaties zijn zeer behoorlijk. Camerawerk van Rodney Charters.

credits

Regie:
Brian Dennehy
Cast:
Brian Dennehy, Reed Diamond, Alice Krige, Michael David Simms, Lori Ann Triolo, Donnelly Rhodes, Lorena Gale, Benjamin Ratner, Lynn Redgrave, Addison Ridge, Nancy Kerr, Jane Perry, Nina Roman, Anne Farquhar, Mark Brandon, Alf Humphries
Camera:
Rodney Charters
Muziek:
Dana Kaproff
Jaar:
1997
Alt. titels:
Truth About Edward Brannigan, The, Father's Betrayal, A
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen