Mystery Monsters

1997, Robert Talbot, 81 minuten

Verenigde Staten 1997. Familiefilm van Robert Talbot. Met o.a. Tim Redwine, Ashley Cafagna-Tesoro, Caroline Ambrose, Daniel Hartley en Michael Dennis.

VPRO Cinema

Van scenarioschrijver Benjamin Carr kan men beslist niet zeggen dat hij lui is, want hij produceert bijna aan de lopende band draaiboeken voor SF-achtige films met spannende avonturen voor de jonge kijkers. Helaas moet men opmerken dat vrijwel geen enkel verhaal diepgang heeft, de personages vlak zijn en de films vrijwel altijd goedkoop geproduceerd zijn. Typisch voer voor het videocircuit of tv-zenders die hun daluren moeten vullen en weinig geld mogen uitgeven. In deze film worden buitenaardse wezens gevangen gehouden door een boosaardige man, terwijl ze moeten optreden in een kinderprogramma. Begin 1900 zouden deze wezentjes in een circus hebben moeten optreden met een boze, barse directeur, maar de tijden zijn veranderd! Twee kinderen, een jongen en een meisje, helpen ze ontsnappen. Een toen kwam er een olifant met een hele lange snuit en die blies het korte verhaaltje uit. Het camerawerk is van James Lawrence Spencer en Keith Burhans liep Carr`s scenario door en vijlde de dialogen bij zodat kinderen in Engelstalige landen ze kunnen begrijpen (andere kinderen moeten kunnen lezen of geluk hebben dat er goed is ingedubd). Zonde van de moeite.

credits

Regie:
Robert Talbot
Cast:
Tim Redwine, Ashley Cafagna-Tesoro, Caroline Ambrose, Daniel Hartley, Michael Dennis, Sam Zeller, J.W. Perra, Tom Thomson, Eileen Wesson, Alli McGuire, Lee Hatch
Camera:
James Lawrence Spencer
Jaar:
1997
Genres:
Familiefilm, Sciencefiction, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Fantasy, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Mystery Monsters (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer