Historias de futbol

1997, Andrés Wood, 88 minuten

Chili 1997. Sportfilm van Andrés Wood. Met o.a. Maria Izquierdo, Elsa Poblete, Manuel Aravena, Daniel Munoz en Ximena Rivas.

VPRO Cinema

Deze film bevat een drietal Zuid-Amerikaanse verhalen over voetballen en is dus het meest geschikt voor onvoorwaardelijke fans van die sport. Het eerste verhaal is getiteld DON`T FALL FOR THAT en speelt in de Chileense hoofdstad Santiago di Chile. De stervoetballer Gonzalez (Munos) van een onbeduidend team mag gedurende een wedstrijd niet in het doel schieten. Als hij zich daar toch niet aan houdt, wordt hij weliswaar door het publiek bewonderd, maar hij belandt in het ziekenhuis. Het tweede verhaal is getiteld THE LAST GOAL WINS en gaat over een stel arme kinderen in een stadje in Noord-Chili, die geen geld hebben om een kaartje te kopen voor een voetbalwedstrijd. Terwijl zij bij het stadion rondlummelen, vliegt er de leren knikker over de muur en na heel wat gedribbel en geharrewar krijgt Pablo (Aguilar) de bal te pakken. Vervolgens moet hij voor zijn moeder eten gaan halen van haar laatste geld en afgeleid door een partijtje voetbal met andere kinderen, raakt hij de centen kwijt. Het laatste verhaal heet THE PASSION OF CROWDS. Francisco (Cantillana) zit na een bezoekje aan zijn broer vast op een eilandje voor de kust. Twee oudere dames - zusters - lokken hem naar hun huis, waar ze hem beloven dat hij naar de tv kan kijken zodat hij de WK-wedstrijd Chili-Duitsland niet hoeft te missen, maar dan gebeuren er rare dingen. De eerste twee verhalen zijn van aardig tot nietszeggend, maar het laatste bevat onverwachte wendingen en vreemde gebeurtenissen, en is daardoor boeiender, ook voor niet-voetbalfans. De spelprestaties zijn redelijk, de regie is strak, maar de technische uitvoering en het camerawerk van Igor Jadue-Lillo hebben duidelijk geleden onder het gebrek aan voldoende middelen. De scenario's zijn van Rene Arcos en regisseur Wood. Dolby.

credits

Regie:
Andrés Wood
Cast:
Maria Izquierdo, Elsa Poblete, Manuel Aravena, Daniel Munoz, Ximena Rivas, Pedro Villagra, Néstor Cantillana, Rodolfo Pulgar, Boris Quercia, Fernando Gallardo, Manuel Aguilar, Hector Avendano
Productie:
Andrés Honorato, J.J. Harting
Jaar:
1997
Alt. titels:
Don't Fall for That, Last Goal Wins, The, Passion of Crowds, The
Genres:
Sportfilm
Trefwoorden:
Episodenfilm
Landen:
Chili


op televisie
0 uitzendingen

Historias de futbol (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer