Josh Kirby...Time Warrior! Last Battle for the Universe

1996, Frank Arnold, 90 minuten

Verenigde Staten/Roemeniƫ 1996. Sciencefiction van Frank Arnold. Met o.a. Corbin Allred, Jennifer Burns, Derek Webster, Barrie Ingham en Stacy Sullivan.

VPRO Cinema

Dit is de afsluitende episode van een direct op video opgenomen SF-serie - de nogal onbeholpen poging van producent Charles Bands om de verhalende traditie van de vroegere filmserials te doen herleven. Daartoe werd een ellenlange SF-sage uitgesmeerd over zes speelfilms waarin wordt verhaald van de lange jacht door de tijd en ruimte op zoekgeraakte onderdelen van een futuristisch wapen. Hoofdpersoon is de doodgewone Amerikaanse teenager Josh Kirby. In deze finale wordt de ware identiteit van de schurk onthuld (ook weer een gewoonte die is afgekeken van de oude serials). Maar waar Flash Gordon, Captain Marvel, de Green Hornet en andere voorlopers bijna elke minuut wel voor een spannende ontwikkeling zorgden - ze moesten wel, want de afleveringen duurden vaak niet langer dan 15m -kennen de tot speelfilmlengte opgeblazen episodes van JOSH KIRBY veel te veel trage momenten. Ook deze laatste aflevering vormt daarop geen uitzondering. Verveling is altijd de echte vijand in deze serie geweest. Naar een scenario van Ethan Reiff en Cyrus Voris. Camerawerk van Vivi Dragon Vasile.

credits

Regie:
Frank Arnold
Cast:
Corbin Allred, Jennifer Burns, Derek Webster, Barrie Ingham, Stacy Sullivan, Jonathan Charles Kaplan, Robert Louis Kempf, Mary-Pat Green, Michael Mahon, Charisma Carpenter, Johnny Green, Adrian Pinta
Productie:
Vlad Paunescu, Oana Paunescu, Charles Band, Debra Dion
Camera:
Vivi Dragon Vasile
Muziek:
Richard Band, Reginald Powell
Jaar:
1996
Alt. titels:
Last Battle for the Universe
Genres:
Sciencefiction, Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Jeugdfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten, Roemeniƫ


op televisie
0 uitzendingen

Reageer