My Uncle: The Alien

1996, Henri Charr, 92 minuten

Verenigde Staten 1996. Familiefilm van Henri Charr. Met o.a. Hailey Foster, Joshua Paddock, Ace Ross, Beau Ritchard-Hairston en Wendi Westbrook.

VPRO Cinema

De Amerikaanse president Sullivan (O`Neal) is ontsteld als hij hoort dat het opvangcentrum voor jongeren in L.A., waar hij met zijn vrouw Lois (Westbrook) en zijn elf-jarige dochter Kelly (Foster) een bezoek aflegt, gesloten zal worden wegens geldgebrek. Bij de talloze vragen die op de First Lady over de sluiting worden afgevuurd, merkt dochter Kelly spontaan op, dat haar `buitenaardse oom` (zie de titel), het probleem zal oplossen. Iedereen die het hoort, proest het uit en weet niet hoe snel hij zich uit de voeten moet maken. Twee boeven zien kort daarop de kans schoon om haar te ontvoeren, maar dan denkt iedereen dat ook deze 'fantastische' gebeurtenis aan Kelly's brein ontsproten moet zijn. Dus moet haar mysterieuze oom haar nu maar zien te bevrijden. Ongecompliceerde lachfilm voor het jonge kijkvolk dat dweept met die 'oom' die een soort kruising is van YODA en van THE TOXIC AVENGER. De jonge Foster speelt heel enthousiast. Voor volwassenen is het wel heel erg oppervlakkig en tamelijk kinderachtig. Robert Newcastle schreef het scenario en het camerawerk is van Guido Verweyen. Ultra Stereo.

credits

Regie:
Henri Charr
Cast:
Hailey Foster, Joshua Paddock, Ace Ross, Beau Ritchard-Hairston, Wendi Westbrook, Dink O'Neal, Jay Richardson, Charles Denn, Robert Carter, Kelsey Cooke, Chelsea Jones
Scenario:
Robert Newcastle
Productie:
Jess Mancilla
Muziek:
Richard McHugh, Mike Slaner
Jaar:
1996
Alt. titels:
Alien, The
Genres:
Familiefilm, Komedie, Sciencefiction
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

My Uncle: The Alien (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer