Rupert Patterson Wants to be a Super Hero

1997, Brooks Campbell, 74 minuten

Canada 1997. Familiefilm van Brooks Campbell en Brooks Campell. Met o.a. Sean Campbell, Melissa DiLuigi, Johnny Crawford, Jeff Wright en Leo Ware.

VPRO Cinema

De negen-jarige, moederloze Rupert Patterson (Sean Campbell) brengt de kranten rond op zijn fiets en ziet er uit als Superman. Hij wordt min of meer versleten als de jonge dorpsgek, die lijdt aan een overdosis fantasie. Iedereen heeft eigenlijk een beetje medelijden met hem. Hij brengt zijn vader, de sheriff (Wright) van het plaatsje Hebel in Californië, soms aardig in verlegenheid. Als Rupert in een motel twee bankrovers herkent, wordt hij door niemand geloofd en ook niet door zijn eigen vader. Rupert moet dus de misdadigers zelf inrekenen en bewijst zo toch een superman te zijn. Een spannend, zij het nogal conventioneel en voorspelbaar avontuur voor jonge kijkers, die diep in hun hartje net zo'n held zouden willen zijn als Rupert.

credits

Regie:
Brooks Campbell, Brooks Campell
Cast:
Sean Campbell, Melissa DiLuigi, Johnny Crawford, Jeff Wright, Leo Ware, Ray Jones, Christopher Ball, Melissa DiLuigi, Sean Campbell
Jaar:
1997
Alt. titels:
Superheld, Der
Genres:
Familiefilm, Misdaad
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm
Landen:
Canada


op televisie
0 uitzendingen

Reageer