Duitsland 2000. Komedie van Horst Sczerba. Met o.a. Anna Loos, Jan Josef Liefers, Jan-Gregor Kremp, Lars Rudolph en Christian Berkel.

VPRO Cinema

Op de begrafenis (zelfmoord!) van de 35-jarige trompettist Freddi (Rudolph) komen drie voormalige leden van een rockbandje elkaar na twaalf jaar weer tegen. Rita (Loos) is getrouwd met een vent met centen en heeft een dochter, maar een leeg leven. Johnny (Liefers) die zijn kans bij Rita nooit waagde, zorgt voor zijn oude vader en Karl (Kremp) heeft een hondenbaan om de alimentatie te kunnen ophoesten. Ze brengen met elkaar een nacht door om te overdenken hoe het zo kon lopen en besluiten op een schuttersfeest nog eenmaal met elkaar op te treden ('Purple Rain' van Prince en 'It's A Heartache' van Rod Stewart). Daarna is niets meer zoals het was. Uitstekende acteurs houden het zo-zo scenario van regisseur Sczerba overeind. Het camerawerk van Martin Kukula is dik in orde.

credits

Regie:
Horst Sczerba
Cast:
Anna Loos, Jan Josef Liefers, Jan-Gregor Kremp, Lars Rudolph, Christian Berkel, Hermann Beyer, Christiane von Poelnitz, Gerd Köster
Muziek:
Dirk Raulf
Jaar:
2000
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Tragikomedie, Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Halt mich fest (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken