Verenigd Koninkrijk 1996. Mysterie van Jim Goddard. Met o.a. Amanda Redman, Owen Teale, Sarah Parks, Adam Welsh en Amanda Royle.

VPRO Cinema

Susan (Redman) is jong, gescheiden en introvert. Ze gaat daarom weinig met anderen om. Tot haar verbazing wordt zij door haar buurvrouw Louise North (Parks) die kennelijk iets op haar hart heeft, voor de lunch uitgenodigd. Als ze aankomt, zit Susan opgescheept met twee lijken: Louise en haar minnaar, een onbekende. Susan, bijgenaamd `little grey rabbit`, merkt dat in Louise`s huis op een of andere trieste manier een relatie werd be[KA3]eindigd. Voor Susan en Louise`s echtgenoot Bob (Teale) betekent dit de start van een dramatische reeks gebeurtenissen. Bob blijkt heel anders te zijn dan hij zich voordoet. Zijn minnares, de sexy Magdelene (Cohu) daarentegen, is precies wat zij is: een doortrapte intrigante. Af en toe angstaanjagend omdat de personages nu eenmaal zo verschrikkelijk gewoon zijn in hun eveneens banale omgeving. De donkere kanten van de menselijke natuur nemen de bovenhand en dat werkt soms storend. Het scenario is van John Harvey en voor een tweede keer zonder de vertrouwde Ruth Rendell-figuur Inspector Wexford. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

credits

Regie:
Jim Goddard
Cast:
Amanda Redman, Owen Teale, Sarah Parks, Adam Welsh, Amanda Royle, Sally Kinghorn, Ian Thompson, Nicola Redmond, Lucy Cohu, Jonathan Linsley, Trevor Sellers
Scenario:
John Harvey
Jaar:
1996
Alt. titels:
Ruth Rendell Mysteries: The Secret House of Death, The, Secret House of Death, The
Genres:
Mysterie
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen