Ierland/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1997. Romantische komedie van Mark Joffe. Met o.a. Janeane Garofalo, David O'Hara, Milo O'Shea, Jay O. Sanders en Rosaleen Linehan.

VPRO Cinema

Marcy (Garofalo), assistente van senator John McGlory, wordt om diens falende verkiezingscampagne een handje te helpen naar Ierland gestuurd om te zoeken naar zijn voorvaderen. Marcy komt terecht in het plattelandsdorpje Ballinagra waar net het jaarlijkse koppelfestival aan de gang is. Al probeert ze zich hier als cynische Amerikaanse aan te onttrekken, ook voor haar hangt een romance in de lucht. Een vriendelijke komedie die bol staat van de onvermijdelijke clichés, maar desondanks bijzonder vermakelijk is. En dat is vooral te danken aan de talenten van Janeane Garofalo, en van Milo O'Shea, die als MatchMaker de gebeurtenissen op zijn wervende video's van commentaar voorziet.

credits

Regie:
Mark Joffe
Cast:
Janeane Garofalo, David O'Hara, Milo O'Shea, Jay O. Sanders, Rosaleen Linehan, Paul Hickey, Maria Doyle Kennedy, Saffron Burrows, Denis Leary, Jimmy Keogh
Scenario:
Greg Dinner, Graham Linehan, Louis Nowra, Karen Janszen
Productie:
Tim Bevan, Eric Fellner, Luc Roeg
Camera:
Ellery Ryan
Muziek:
John Altman
Montage:
Paul Martin Smith
Jaar:
1997
Genres:
Romantische komedie
Landen:
Ierland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The MatchMaker (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken