Verenigde Staten 1996. Sciencefiction van Peter Geiger. Met o.a. Bill Campbell, Poppy Montgomery, Daniel Roebuck, William R. Moses en John Prosky.

VPRO Cinema

Luitenant John Barton (Campbell) is met een shuttle vertrokken voor een speciale missie naar een ruimtekolonie. Hij ontdekt een verstekeling aan boord. Het blijkt Marylin Lee Cross (Montgomery) te zijn, een meisje dat afkomstig is uit de arbeidersklasse. Ze wil haar broer bezoeken in de kolonie. Barton staat voor een groot probleem: hij heeft maar net voldoende brandstof om zichzelf met de lading veilig ter plaatse te brengen. Na overleg met de thuisbasis krijgt hij het bevel het meisje dat tot de onbelangrijke bevolkingsgroep behoort, in de ruimte te dumpen. Barton is soldaat en hij heeft de gewoonte een bevel blindelings uit te voeren. Hij raakt echter van streek, maar ziet geen andere oplossing of ze moeten samen verongelukken. Een spannend ruimteavontuur dat begint als een kat en muisspel tussen de beul en het slachtoffer om dan langzaam maar zeker een aangrijpende psychologische ondertoon te krijgen. Een origineel en boeiend scenario van regisseur Geiger, Stephen Berger en Norman Plotkin, gebaseerd op het korte verhaal van Tom Godwin uit 1954. Donkere fotografie van Christopher Walling. Dolby Surround THX-Digital.

credits

Regie:
Peter Geiger
Cast:
Bill Campbell, Poppy Montgomery, Daniel Roebuck, William R. Moses, John Prosky, Heidi Swedberg, Derk Cheetwood, Nicki Micheaux, Albert Hall
Productie:
Yoram Barzilai, Jana Sue Memel, Bill Campbell, Hillary Anne Ripps
Muziek:
Paul Rabjohns
Jaar:
1996
Alt. titels:
Cold Equation, The
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Cold Equation (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken