Hornblower: Mutiny (5)

2001, Andrew Grieve, 100 minuten

Verenigd Koninkrijk 2001. Avonturenfilm van Andrew Grieve. Met o.a. Ioan Gruffudd, David Warner, Robert Lindsay, Nicholas Jones en Paul McGann.

VPRO Cinema

Door het succes van de serie werd het viertal oorspronkelijke delen uitgebreid met een vijfde en zesde. Hornblower (Griffudd) bevindt zich als vierde officier aan boord van het fregat Renown dat onder bevel staat van kapitein James Sawyer (Warner), een veteraan en een held van de vermaarde Battle of Copenhagen. Er is koers gezet in de richting van West-Indi[KA3]e. Sawyer blijkt zich af te sluiten en manipuleert de bemanning met oorlam. Er broeit iets en Hornblower voelt dat er ingegrepen moet worden, maar niemand durft of doet iets. In de stijl van de vermaarde film MISTER ROBERTS van John Ford uit 1955 met Henry Fonda en THE CAINE MUTINY van Edward Dmytryk uit 1954 met Humphrey Bogart, voltrekt zich het noodlot dat in het volgende (en laatste) deel zijn beslag krijgt. Hornblower wordt op Jamaica in de kerkers gesmeten - het is niet de eerste keer en hij komt er wel uit. Het blijft een boeiend zee-epos dat niet aan kwaliteit verloren heeft.

credits

Regie:
Andrew Grieve
Cast:
Ioan Gruffudd, David Warner, Robert Lindsay, Nicholas Jones, Paul McGann, Jamie Bamber, Terence Corrigan, Philip Glenister, David Rintoul, Sean Gilder, Paul Copley
Productie:
Andrew Benson
Jaar:
2001
Alt. titels:
Mutiny
Genres:
Avonturenfilm, Historische film
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Hornblower: Mutiny (5) (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer