Dr. Schwarz und Dr. Martin (6) - Herzt[KA3]one

1996, Bernd Fischerauer, 90 minuten

Duitsland 1996. Drama van Bernd Fischerauer. Met o.a. Senta Berger, Friedrich von Thun, Daniela Ziegler, Konstantin Wecker en Birgit Daniel.

VPRO Cinema

Dr. Schwarz (Von Thun) ziet zwart voor zijn ogen als de charmante Dr. Ingolf Felix (Nemec) plotseling opduikt en zijn plaats in de praktijk weer opeist. Felix zegt dat hij genezen is verklaard van zijn onverbeterlijke speelzucht en nog voordat Schwarz zijn scepsis kan uiten, schijnt Dr. Martin (Berger) met de komst van Felix ingenomen te zijn. Vervolgens gaat Charlotte (Marquardt) voor Felix door de knie[KA3]en en is zij bereid haar hele hebben en houwen voor hem op het spel te zetten. De onverbeterlijke Felix licht niet alleen Charlotte op, maar bezwendelt ook Dr. Schwarz en Dr. Martin met een valse handtekening, die de gehele maatschap dreigt te ru[KA3]ineren. Ondertussen veroorzaakt boerin Hanni Messner (Kreuzer) bij haar schoondochter een zenuwinstorting, terwijl ze zelf de grootst mogelijke psychische problemen heeft. Ter elfer ure behoedt Dr. Martin Hanni en haar schoondochter voor het allerergste, terwijl Dr. Schwarz met de bank tot een overeenkomst kan komen. Het scenario van Karin Sack bevat een bijna dodelijke overdosis aan soap, maar dankzij de uitstekende hoofd- en bijrollen blijft het verteerbaar. Het camerawerk is van Rainer Gutjahr.

credits

Regie:
Bernd Fischerauer
Cast:
Senta Berger, Friedrich von Thun, Daniela Ziegler, Konstantin Wecker, Birgit Daniel, Gabriele Dossi, Miroslav Nemec, Lisa Kreuzer, Francis Fulton-Smith, Erni Singerl
Camera:
Rainer Gutjahr
Jaar:
1996
Alt. titels:
Dr. Schwarz und Dr. Martin (6) - Herztöne, Herztöne
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Doktersdrama, Soap opera
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer